Ara Motor

Tots els Ferrari seran híbrids a partir del 2019

Els de Maranello es passen a la tecnologia híbrida per superar les normatives anticontaminació

Tots els Ferrari seran híbrids a partir de 2019 / FERRARI Zoom

Tots els Ferrari que es fabriquin a partir del 2019 seran híbrids, és a dir, incorporaran un motor elèctric al tradicional motor de combustió interna, que en el cas dels de Maranello sempre ha estat de benzina (Ferrari no ha fabricat mai un dièsel).

Sergio Marchionne, director executiu de Ferrari i del grup FCA, va explicar les raons de la decisió d'estendre la tecnologia híbrida a tota la gamma Ferrari, que es resumeixen en la voluntat de la marca de vendre més de 10.000 unitats anuals a partir del 2019.

Motor del Ferrari F12tdf Zoom

Motor del Ferrari F12tdf / Ferrari

La Unió Europea imposa als fabricants d'automòbils que superen les 10.000 unitats fabricades anualment importants mesures anticontaminació, com la reducció del 40% d'emissions de CO2 a l'atmosfera respecte a l'any 2007.

Per complir la normativa comunitària, Ferrari havia d'optar entre dues solucions: fabricar motors més petits i de menys cilindrada i potenciar-los a força de turbo –cosa que atempta contra els principis de la marca i del seu fundador, Enzo Ferrari– o fabricar models híbrids per associar els potents motors V8 (o V12) atmosfèrics amb propulsors elèctrics que en disminueixin les emissions.

Tots els Ferrari seran híbrids a partir de 2019 Zoom

Tots els Ferrari seran híbrids a partir de 2019 / Ferrari

La decisió de Ferrari tampoc serà cap drama per als puristes, sobretot després de veure el 'savoir faire' de la marca amb el potentíssim LaFerrari, el primer model híbrid de la història dels de Maranello.