Novetats
Sergio Domínguez

Ferrari presenta la seva última creació, el Ferrari J50

Només es fabricaran deu unitats de les quals encara no n'ha transcendit el preu

Ferrari presenta la seva última creació, el Ferrari J50 / FERRARI Zoom

Coincidint amb el 50 aniversari de la marca Ferrari al Japó, els de Maranello han volgut celebrar aquesta data tan especial amb la presentació d’un nou model que des del minut zero està cridat a ser un dels més exclusius de la marca.

Ferrari només fabricarà deu exclusives unitats pel mercat japonès

El J50 és un roadster biplaça amb motor posterior V8 de 3.9 litres que desenvolupa 690 cavalls de potència. Basat en el Ferrari 488 Spider, dissenyat pel departament “Ferrari Styling Centre” i creat per l’equip de “Ferrari Special Projects” -la qual cosa demostra l’alt nivell d’exclusivitat del cotxe–, accentuat encara més pel fet que cadascun dels deu models podrà ser personalitzat fins a l’últim detall pels clients.

Vista posterior del J50 Zoom

Vista posterior del J50 / Ferrari

La carrosseria -que és coneguda com a Targa en honor als Ferraris dels anys 1980 i 1990– és de nova creació i compta amb un disseny futurista i agressiu. De fet, segons la pròpia marca el disseny té un efecte “visera” que recorda als models “barchetta” de la dècada del 1950, amb unes llandes de 20 polsades de disseny exclusiu pel J50.

El Ferrari J50 té cert aire vintage Zoom

El Ferrari J50 té cert aire vintage / Ferrari

A més, pretén combinar els dos valors que més valora la marca italiana: lleugeresa i agilitat. Per aconseguir-ho fa servir un frontal molt afilat, una línia horitzontal molt elevada, l’ús de materials com la fibra de carboni i altres solucions aerodinàmiques revolucionàries, com un para-xocs redissenyat completament,  uns radiadors col·locats en una posició estratègica per reduir la superfície frontal o unes entrades d’aire que ajuden a generar més càrrega aerodinàmica sobre l’aleró.

Quadre de comandaments del J50 Zoom

Quadre de comandaments del J50 / Ferrari

Pel que fa a l’interior del cotxe, el disseny és compartit amb el del Ferrari 488 però incorpora alguns elements distintius com uns seients específics o un sostre de fibra de carboni que actua a mode de capota, i que el diferencien d’aquest.

Interiors Ferrari J50 Zoom

Interiors Ferrari J50 / Ferrari