Nou León Cupra
Ara Motor

Exclusiva: Seat fabricarà un León Cupra R de 340 CV

Els de Martorell tindran una versió encara més radical del León Cupra

Exclusiva: Seat fabricarà un León Cupra R de 340 cavalls / SEAT Zoom

Segons hem pogut saber, Seat presentarà una versió encara més potent del León Cupra –presentat enguany amb 300 cavalls de potència– en els pròxims mesos. De fet, les primeres unitats del futur Cupra R –nom provisional del model– ja s'han començat a provar.

El futur Cupra R, que arribarà als 340 cavalls de potència, serà una edició exclusiva i numerada posada a punt pel departament de competició dels de Martorell, anomenat Seat Sport, i es diferencia del Cupra convencional en l'ús de materials com la fibra de carboni (per alleugerir el pes del Cupra R) i una suspensió específica que rebaixarà l'altura i la duresa del vehicle. Molt probablement els Cupra R incorporaran la tracció a les quatre rodes 4Motion a les carrosseries compactes o "'hatchback', ja que fins ara la plataforma de tracció integral ha estat reservada per al model familiar anomenat ST.

Tampoc hem d'esperar que el León Cupra R sigui un cotxe excessivament radical o esportiu, ja que Seat vol que mantingui l'essència de ser un cotxe per a un ús diari amb un toc exclusiu i encara més esportiu, que consolidi la imatge de la marca arreu del món. Això sí, el nou Cupra R serà més car que els 34.000 euros que Seat demana pel León Cupra convencional de 300 cavalls.