Cotxe elèctric
Ara Motor

Endesa vol instal·lar més de 100.000 punts de recàrrega per a cotxes elèctrics en cinc anys

La principal operadora elèctrica del mercat espanyol vol fer una aposta decidida pels cotxes elèctrics

Endesa vol instal·lar més de 100.000 punts de recàrrega per a cotxes elèctrics en cinc anys / ENDESA Zoom

Endesa vol instal·lar més de 108.000 punts de recàrrega públics i privats per a vehicles elèctrics a tot l’Estat. Aquesta iniciativa, inserida en el marc d’un ambiciós pla anomenat Endesa X, vol impulsar l’obertura de més de 8.500 punts de recàrrega pública del 2019 al 2023 amb una inversió de 65 milions d’euros, així com d’uns 100.000 punts privats.

La mobilitat elèctrica és un pilar estratègic per a Endesa, ja que es tracta d’una peça fonamental per avançar cap a un sistema energètic totalment descarbonitzat el 2050.

José Bogas - Conseller delegat d’Endesa

Ara que molts fabricants d'automòbils han aconseguit incrementar de manera substancial l'autonomia de les bateries dels seu vehicles elèctrics i que el preu d’aquests cotxes pot començar a ser competitiu enfront dels de combustió, el pla Endesa X vol superar un últim escull per a la mobilitat elèctrica oferint una gran xarxa de punts de recàrrega perquè els conductors puguin moure’s amb garantia per tot l’estat espanyol. D’aquesta manera l’elèctrica vol motivar milers de possibles compradors de cotxes elèctrics, ja que diversos estudis de mercat realitzats indiquen que fins a un 40% dels enquestats estan disposats a comprar un vehicle elèctric.

Un escenari de dues velocitats

El pla d’Endesa tindrà dues fases diferenciades. En un primer moment (anys 2019 i 2020) Endesa vol establir una xarxa de 2.000 punts de recàrrega estratègics que permetran que qualsevol conductor disposi d’un punt de recàrrega a una distància inferior a 100 quilòmetres.

Un dels punts de càrrega amb endolls de diverses velocitats Zoom

Un dels punts de càrrega amb endolls de diverses velocitats / Endesa

En la segona fase del pla (2021-2023) Endesa vol instal·lar 6.500 punts de recàrrega d’accés públic (centres comercials, carrers, aparcaments públics...) i 100.000 punts de recàrrega més en espais privats (domicilis, empreses o aparcaments privats).

A més a més la multinacional energètica promet que el 100% de l’energia elèctrica que serveixi als punts de recàrrega públics serà d’origen renovable, i que la majoria d’aquests punts disposaran de recàrrega ràpida de 50 kW o ultraràpida de 150 kW.