Ara Motor

Els cotxes esportius, la gran passió de Donald Trump

El magnat nord-americà és un apassionat dels cotxes esportius i dels clàssics britànics

Donald Trump durant el seu discurs després d'haver guanyat les eleccions a la presidència dels Estats Units / REUTERS Zoom

Ens agradi o no, Donald Trump serà el 45è president dels Estats Units. L’histriònic polític de Nova York no té cap mena de recança en fer ostentació de la seva riquesa, i la seva col·lecció de cotxes és només una petita mostra del seu poder econòmic.

Amant dels cotxes des de ben jove, Trump té especial predilecció pels vehicles clàssics britànics, en especial els Jaguar i Rolls-Royce. De fet, és públic que posseeix diverses joies com ara un Rolls-Royce 56 Siver Cloud, un dels cotxes més impressionants dels anys cinquanta que incorporava importants novetats tecnològiques com ara l’aire condicionat o un sistema de direcció assistida. El seu motor de 4’9 litres erogava una potència de 155 cavalls. A més, el magnat nord-americà posseeix també un Rolls-Royce Phantom, un model contemporani de la marca britànica que costava mig milió de dòlars. Trump posseeix també un Bentley Continental, un altre model de luxe britànic.

Rolls-Royce Silver Cloud Zoom

Rolls-Royce Silver Cloud / Rolls-Royce

Trump també és un entusiasta de Mercedes, i en el seu garatge hi figuren esportius com el SLR McLaren, un cotxe d’infart amb motor V8 longitudinal que envia 626 cavalls a les rodes posteriors. A més, el nou president dels Estats Units posseeix un Mercedes-Benz S600, que utilitza la seva dona, i un Maybach 57S, una berlina d’autèntic luxe impulsat per un motor V12 de sis litres i més de 600 cavalls de potència.

Mercedes-Benz S600 Zoom

Mercedes-Benz S600 / Mercedes-Benz

Curiosament Trump no és un americà excessivament patriota -en termes de motor- , i els cotxes nord-americans no són els seus favorits. Amb tot, al seu garatge no hi falta un Chevrolet Camaro SS igual que els utilitzats com “safety car” a les 500 milles d’Indianapolis, o un Cadillac XLR, el roadster de luxe de la marca nord-americana.

Cadillac XLR Zoom

Cadillac XLR / Cadillac

Els esportius han estat una de les grans passions de Trump, i posseeix o ha posseït un Acura NSX (Honda NSX) que va regalar a la seva segona esposa, o un Lamborghini Diablo VT de 550 cavalls.

Lamborghini Diablo VR Zoom

Lamborghini Diablo VR / Lamborghini Automobili

I finalment, la bèstia

Ara Trump podrà sumar el cotxe més desitjat pels polítics nord-americans, el Cadillac One, anomenat “The Beast”, el cotxe utilitzat pels presidents dels Estats Units i considerat el cotxe més segur del planeta, amb un blindatge capaç de resistir bales i fins i tot míssils balístics, rodes antipunxades específiques, un centre de comunicacions integrat i fins i tot un magatzem amb sang del grup del president per poder fer-hi transfusions d’emergència en cas d’atemptat.

Cadillac One de 2009 Zoom

Cadillac One de 2009 / Wikipedia

El Cadillac One està valorat en més d'un milió de dòlars i és una obra artesanal fabricada en exclusiva pel president nord-americà.