Muscle Car
Ara Motor

Dodge Challenger, ara amb tracció total

Dodge apostarà per la tracció integral (total) per equipar el seu icònic Mucle Car, el Dodge Challenger.

Dodge Challenger, ara amb tracció total / DODGE Zoom

És el primer cop que una marca americana aposta per equipar un Muscle Car (dels que el Ford Mustang, Chevrolet Camaro o el propi Challenger en són bandera) amb un sistema de tracció integral, una variant cada cop més demanada pels clients europeus, però també nord-americans, per controlar millor els seus vehicles en els difícils hiverns de l’hemisferi nord.

El Dodge Challenger AWD podrà fer front a l'hivern Zoom

El Dodge Challenger AWD podrà fer front a l'hivern / Dodge

El Dodge Challenger GT tindrà l’honor d’inaugurar el segment dels Muscle Car amb tracció integral, gràcies al sistema AWD heretat del seu germà de gamma, el Dodge Charger AWD. Aquest sistema (propietat del grup FCA) utilitza una diferencial anomenat “Torque On Demand”, que envia el parell a les rodes posteriors per defecte, però també el pot repartir amb les davanteres en cas de falta d’adherència o necessitat de tracció al tren davanter.

El sistema de tracció total no podria suportar la potència bestial de la variant SRT Hellcat

D’entrada aquest sistema només es podrà associar amb el motor de benzina V6 de 3’6 litres de cilindrada, que eroga 305 cavalls de potència i un parell màxim de 282 Nm. En principi el sistema “Torque On Demandno estarà disponible per la variant SRT Hellcat de 707 cavalls, ja que no està dissenyat per suportar càrregues de potència i parell tan grans.

Detall Dodge Challenger GT AWD Zoom

Detall Dodge Challenger GT AWD / Dodge

El nou Dodge Chalenger GT AWD estarà disponible als Estats Units a inicis de 2017, i el seu preu serà de 34.500 dòlars (uns 32.000 euros al canvi). Malauradament, Dodge només el vol comercialitzar al continent americà, tot i que serà possible fer comandes des del vell continent.