Caravana
Ferran Vital

Citroën SpaceTourer Rip Curl, l'autocaravana per gaudir de les onades

Les marca francesa s'associa amb l'australiana Rip Curl per crear una edició única de la SpaceTourer, una de les furgonetes més competitives del mercat

Citroën SpaceTourer Rip Curl, una caravana per gaudir les onades / CITROËN Zoom

De moment és tan sols un prototip, però la SpaceTourer Rip Curl té tota la pinta de convertir-se en una de les futures edicions de la marca francesa. De fet, la SpaceTourer podria convertir-se, en pocs mesos, en la plataforma sobre la qual el grup PSA desenvolupi diversos models de furgonetes i autocaravanes.

Detall sostre SpaceTourer Rip Curl Zoom

Detall sostre SpaceTourer Rip Curl / Citroën

Aquesta preparació de la flamant furgoneta de Citroën la converteix en una caravana amb tota mena de comoditats, entre les que sorprèn un sostre que es pot elevar i que permet moure's dempeus per l'habitacle sense problemes, dues lliteres de dues places i capacitat per a viatjar fins amb 7 ocupants (quatre dels quals hi poden dormir).

Interior SpaceTourer Rip Curl Zoom

Interior SpaceTourer Rip Curl / Citroën

Té nevera, cuina de gas, una taula i diversos mobles per emmagatzemar-hi objectes, a més d'un circuit d'aigua corrent per poder netejar estris o fregar els plats, i fins i tot un telèfon de dutxa per poder netejar les taules de surf o que els ocupants del vehicle es dutxin (això sí, a l'exterior).

Detall dutxa SpaceTourer Rip Curl Zoom

Detall dutxa SpaceTourer Rip Curl / Citroën

Mecànicament la Citroën SpaceTourer Rip Curl utilitza un motor dièsel BlueHDi de 150 CV associat a un canvi manual de 6 velocitats i a un sistema de tracció integral 4x4 que permet que aquesta furgoneta pugui superar sense dificultats els habituals obstacles o ferms amb poca adherència de les platges o camins sense asfaltar.

El sistema de tracció integral li permet escapades 'off-road' Zoom

El sistema de tracció integral li permet escapades 'off-road' / Citroën

A més, presenta un disseny atractiu gràcies a les llandes de 17 polzades, les proteccions de baixos i passos de roda de color gris i la bonica carrosseria pintada de dos colors.