SEMA Las Vegas
Ara Motor

Chevrolet presenta un Camaro elèctric de 700 CV

El flamant eCOPO Camaro és un pas més en l’electrificació de la gamma Chevrolet als Estats Units

Chevrolet presenta un Camaro elèctric de 700 CV / CHEVROLET Zoom

Chevrolet ha sorprès a tothom amb la presentació del nou eCOPO Camaro al SEMA de Las Vegas. El seu nom és el resultat de sumar el prefix ‘e’ al mot COPO (Central Office Production Order), una divisió interna que s’encarrega dels models específics de Chevrolet.

eCOPO Camaro Zoom

eCOPO Camaro / Chevrolet

Aquest eCOPO Camaro arriba als 700 CV de potència i 814 Nm de parell gràcies al seu motor elèctric i les bateries de 800 V de capacitat, les primeres que Chevrolet utilitza en tota la seva història amb aquesta densitat i capacitat.

Les bateries de 800 V de l’eCOPO Camaro són a la part posterior del vehicle, just sota el maleter, buscant deliberadament afegir més pes a la part posterior del cotxe (per fer-lo un sobrevirador nat). Però el nou eCOPO Camaro vol ser un accelerador nat, un fora de sèrie en les carreres ‘drag’, tan populars als Estats Units. Chevrolet ja ha avançat que aquest esportiu elèctric pot fer el quart de milla (l’equivalent a uns 402 metres) en menys de 9 segons.

eCOPO Camaro Zoom

eCOPO Camaro / Chevrolet

El que encara no sabem és l’autonomia real d’aquest eCOPO Camaro, però val a dir que tampoc és l’objectiu principal de Chevrolet. Aquí la marca nord-americana ha volgut fer una demostració de força, i ja ha avisat que les bateries de 800 V, el motor elèctric i el sistema de transmissió de l’eCOPO Camaro es podran transferir amb facilitat a altres models de la marca, com el sorprenent Bolt.

De moment aquest eCOPO Camaro és només un prototip, però obre la porta a l'electrificació en sèrie i comercial d'aquest mite nord-americà. I és que potser en un futur no gaire llunyà els icònics 'muscle car' nord-americans acabaran convertint-se en cotxes elèctrics.