Novetats
Ara Motor

Califòrnia experimentarà amb les matrícules digitals

L’estat nord-americà provarà les matrícules digitals, similars a una pantalla de tauleta o telèfon mòbil

Califòrnia experimentarà amb les matrícules digitals / REVIVER AUTO Zoom

L’estat de Califòrnia ha autoritzat que el 0,5 dels cotxes nous puguin utilitzar matrícules digitals en el marc d’una prova que vol analitzar els avantatges i inconvenients d’aquesta nova tecnologia aplicada a l’automoció.

Els compradors que ho desitgin podran adquirir una de les matrícules digitals homologades per les autoritats estatals, previ pagament dels 699 dòlars que costen. Aquestes noves matrícules digitals poden advertir momentàniament la resta de conductors d’un risc en concret (accident, retenció, carretera tallada, avaria…) amb missatges predeterminats.

Aquesta matrícula, anomenada RPlate Pro, utilitza tinta electrònica (com els ‘e-books’) i no té un aspecte gaire diferent del d’una matrícula convencional. A banda de l’estat de Califòrnia, els estats d’Arizona, Texas i Florida estan adequant la seva normativa a aquestes noves matrícules digitals.

A més, un cop aparcat i apagat el vehicle, la matrícula digital pot amagar la numeració del cotxe i garantir la privacitat del conductor i els seus ocupants. Aquesta nova tecnologia fins i tot podria tenir un rendiment comercial, ja que el propietari del vehicle podria cobrar per projectar anuncis publicitaris de diverses companyies quan el cotxe està apagat i aparcat.

En cas de robatori, la matrícula digital pot estar connectada amb el correu del propietari i els registres policials, indicant la ubicació exacte del cotxe en tot moment. Aquesta funcionalitat també pot ser útil per a aquells conductors que no recorden exactament on han aparcat el cotxe.

Si les matrícules digitals superen la fase de prova, la legislació californiana s’adequarà a aquestes noves tecnologies en un parell d’anys, segons apunten els mitjans nord-americans. Per desgràcia encara caldrà esperar molts anys per veure aquestes matrícules digitals al Vell Continent, sempre que superi les normatives d’homologació comunitàries.