Indústria
Ara Motor

BMW crida a revisió un milió de cotxes als Estats Units i Canadà

La marca bavaresa investiga les causes de diversos incendis en alguns dels seus models

BMW crida a revisió un milió de cotxes als Estats Units i Canadà / BMW Zoom

La marca bavaresa revisarà 1'4 milions de cotxes als Estats Units i Canadà per avaluar el risc d'incendi que ha afectat a algunes de les seves unitats a nord-americà. D'entrada, BMW ha sol·licitat que els propietaris dels cotxes afectats aparquin a l'aire lliure per evitar el risc d'un incendi a un garatge i  que pugui afectar al domicili, com ja ha passat en alguna ocasió.

Els models que BMW ha cridat a revisió afecten als de la Sèrie 1, Sèrie 3 i Sèrie 5, els SUV X3 i X4 i l'esportiu Z4. El problema que afecta als models de la Sèrie 3 fabricats entre 2006 i 2011 semblen estar focalitzats en un problema del cablejat del sistema de calefacció i aire condicionat del cotxe, que poden originar un curtcircuit que deriva en incendi. Curiosament, gairebé tots els cotxes afectats són de mecànica gasolina (excepte el 335d).

Per la seva banda, els Sèrie 5, X3 i X4 i Z4 cridats a revisió semblen presentar un problema diferent, relacionada amb el sobreescalfament d'una vàlvula de ventilació del càrter (PCV), que hauria de permetre el pas del vapor d'oli i hidrocarburs del càrter fins a la càmera de combustió, però que a causa d'una oxidació prematura pot originar un incendi al vehicle.

Afectarà a Europa?

Aquest escàndol ha estat descobert per la cadena nord-americana ABC News, que ha fet un reportatge on una quarantena d'afectats explicaven com els seus cotxes s'havien cremat tot i haver estat aturats durant diversos dies, però el número total d'afectats arribaria a superar el centenar.

Tot i que no hi ha cap comunicat oficial al respecte, sembla que de moment BMW descarta efectuar revisions fora dels Estats Units i el Canadà, tot i que segons el portaveu dels de Munic, Michael Rebstock, estarien estudiant si cal ampliar les crides a revisió a altres països.