Cotxes elèctrics
Ara Motor

BMW inventa un sistema de recàrrega sense fils

La marca bavaresa presenta el “BMW Digital Charging Service”, el primer servei de recàrrega sense fils

BMW tindrà cotxes recarregables sense fils / BMW Zoom

El flamant 530e iPerformance serà el primer model de BMW que estrenarà el nou sistema de recàrrega de bateries sense fils. Aquesta possibilitat es podrà dur a terme gràcies a la posició de la bateria d’ions de liti de 9’2 kWh del vehicle, situada just per sota dels seients posteriors de la berlina de representació bavaresa.

El funcionament és senzill: n’hi haurà prou amb apropar el vehicle sobre el punt de recàrrega i fixar l’hora a la que volem iniciar el procés de recàrrega -que recarregaria totalment una bateria desgastada en una mica més de tres hores- o bé fixar l’hora en la qual la tarifa energètica sigui més econòmica per iniciar el procés de recàrrega.

BMW Wireless Charging Zoom

BMW Wireless Charging / BMW

El punt de recàrrega, una mena de banqueta que podem instal·lar al pàrquing o a l’aire lliure, es relaciona amb les bateries del cotxe mitjançant el camp magnètic altern que s’estableix entre les dues bobines, permetent un procés de recàrrega sense fils amb una potència màxima de 3’2 kWh.

A més aquest nou sistema es pot associar al “BMW Wallbox Connect”, que permet generar energia elèctrica al nostre domicili a partir de l’energia solar per un ús domèstic i per recarregar les bateries del nostre vehicle.