Ferran Vital

Aston Martin Vantage S V12 Spitfire 80, orgull britànic

Aston Martin prepara una exclusiva edició de només vuit unitats d'homenatge al vuitantè aniversari del Spitfire, l'avió que va salvar Regne Unit de l'invasió nazi

Aston Martin Vantage S V12 Spitfire 80, orgull britànic Zoom

Pocs símbols són tan importants pels britànics, i de pocs se’n senten tan orgullosos, com del Supermarine Spitfire. Aquest caça, símbol victoriós de la resistència britànica enfront l’Alemanya nazi durant la Segona Guerra Mundial, enguany celebra el seu vuitantè aniversari.

Per celebrar l’efemèride Aston Martin (un dels darrers símbols i orgulls de la indústria automobilística britànica) ha preparat una edició especial del Aston Martin Vantage S V12 de la mà de l’empresa Aircraft Restoration Company de Durxham, especialitzada en el manteniment i restauració dels Spitfire.

Aston Martin V12 Vantage-S Spitfire 80 Zoom

Aston Martin V12 Vantage-S Spitfire 80

Els Aston Martin Vantage S V12 Spitfire presenten diversos elements que volen retre homenatge al caça anglès, com ara la forma dels tubs d’escapament, una barra d’alumini dins la cabina, diversos detalls cromats a la carrosseria o l’exclusiu color verd “British Green” amb detalls grocs al laterals, per imitar la fisonomia dels Spitfire.

Els detalls de l’homenatge també es reprodueixen a l’interior, com ara diversos logos “Spitfire 80” brodats en negre, insercions als marcs de les potes o un número d’identificació personal de l’edició sobre la tapa de l’airbag. Els compradors que ho desitgin també poden comprar una jaqueta de cuir, casc i ulleres que imiten la indumentària dels herois que van salvar Anglaterra de la invasió nazi.

Interiors Aston Martin V12 Vantage S Spitfire 80 Zoom

Interiors Aston Martin V12 Vantage S Spitfire 80

Mateixa mecànica, preu exclusiu

Amb tot, la sèrie homenatge al Spitfire constarà de només vuit unitats. Cadascuna de les unitats mantindrà la mecànica d’origen Aston Martin, amb un superlatiu V12 de 5’9 litres que eroga 573 cavalls de potència.

Detalls verds i grocs per retre homenatge a l'icònic Spitfire Zoom

Detalls verds i grocs per retre homenatge a l'icònic Spitfire

El preu final d’aquesta edició especial és de 180.000 lliures (uns 210.000 euros al canvi), el que suposa unes 40.000 lliures (47.000 euros) més que el model de producció. La marca de Warwick justifica aquest sobrepreu ja que anuncia que donarà part dels ingressos a la “RAF Benevolent Fund”, la fundació benèfica de les forces aèries britàniques.