Cotxes clàssics
Ara Motor

Alfa Romeo Mole Costruzione Artiginale 001: se subhasta una obra d’art

El 25 de maig vinent RM Sotheby’s subhastarà aquest ‘one-off’ basat en el 4c

Alfa Romeo Mole Construzione Artiginale 001: a subhasta una obra d’art Zoom

Ara fa uns anys Alfa Romeo va presentar el Mole Construzione Artiginale 001, un prototip conceptual o ‘concept car’ obra dels preparadors Up Design i Adler Group dissenyat per l’artista Umberto Palermo, i que prenia com a base un 4c modificat al màxim per dotar-lo d’una personalitat única i exhuberant.

Alfa Romeo Mole Construzione Artiginale 001 Zoom

Alfa Romeo Mole Construzione Artiginale 001

L’Alfa Romeo Mole Construzione Artiginale 001 no és un cotxe nou, perquè marca uns 49.000 quilòmetres al comptaquilòmetres, i també va patir modificacions en els interiors, perquè el seu primer propietari va decidir entapissar amb pell i cuir de color marró i negre la consola central i el volant. Mecànicament conserva el motor d'origen Alfa Romeo 1.8 TBi de gasolina turbo amb quatre cilindres que ofereix 237 CV i 349 Nm de parell.

Alfa Romeo Mole Construzione Artiginale 001 interior Zoom

Alfa Romeo Mole Construzione Artiginale 001 interior

En un primer moment es va arribar a plantejar la possibilitat que el Mole Construzione Artiginale 001 no fos només un prototip, i que la marca llombarda arribaria a un acord amb els preparadors italians per subministrar més 4c per modificar-los sota demanda.

Alfa Romeo Mole Construzione Artiginale 001 Zoom

Alfa Romeo Mole Construzione Artiginale 001

Amb tot, el projecte mai va fructificar i l’Alfa Romeo Mole Construzione Artiginale 001 s’ha convertit en una peça única i de col·lecció, cosa que farà que molts col·leccionistes s’interessin per la subhasta del 24 de maig i estiguin disposats a pagar una quantitat important per aquest futur clàssic.