Cotxe elèctric
Motor Novetats 05/05/2021

El 70% dels conductors espanyols no preveuen comprar un cotxe elèctric

Un estudi del comparador web Acierto.com revela que els consumidors espanyols no veuen plausible l’adquisició d’un cotxe elèctric en un horitzó de deu anys

2 min
Tesla Model X

Un estudi del comparador de preus web Acierto.com conclou que set de cada deu conductors no es plantegen comprar un cotxe elèctric nou durant els pròxims 10 anys, i que el 40% dels enquestats afirmen que no estan disposats a gastar ni un sol euro de més per comprar un vehicle menys contaminant.

Les causes d’aquesta realitat cal buscar-les en l’elevat preu de compra dels cotxes elèctrics nous encara avui i en la seva escassa autonomia. Altres factors, com ara l’espera per haver de carregar els vehicles o l’escassetat de punts de càrrega en les grans ciutats –on molta gent aparca al carrer i viu en pisos sense garatge propi–, fan que el cotxe elèctric no sigui especialment popular entre els conductors espanyols.

L’estudi d’aquest comparador d’assegurances també apunta que les assegurances a tot risc dels cotxes elèctrics són un 28% més cares que les dels seus equivalents de combustió, tot i que apunta a certa estabilització i tendència a l’homogeneïtzació de preus en els últims anys. I és que les assegurances de vehicles elèctrics inclouen cobertures específiques com ara l’assistència per avaries de bateria, el fet que les peces de recanvi siguin més cares o la pèrdua o robatori del cable de recàrrega.

Per acabar, convé destacar que un altre aspecte clau d’aquest estudi és que apunta que nou de deu 10 conductors de vehicles elèctrics no arriben a amortitzar les inversions fetes en la compra del cotxe nou sense les ajudes de l’Estat. De fet, actualment cal recórrer més de 220.000 quilòmetres amb un cotxe elèctric per igualar el preu de compra del cotxe elèctric en relació a un de combustió equivalent.

stats