Reportatge
Sergio Domínguez

Els 5 cotxes elèctrics amb més autonomia del mercat

Repassem els 5 cotxes elèctrics amb més autonomia del mercat

Els cinc cotxes elèctrics amb més autonomia del mercat / TESLA Zoom

Tesla Model S

La marca que actualment regna en el món dels vehicles elèctrics és, sens dubte, Tesla. El seu Model S és una berlina de luxe que ofereix l'autonomia més gran del mercat amb un total de 632 km en la versió més potent, anomenada 100D. El mateix Model S disposa d'altres versions amb menys autonomia i un preu inferior, però en el pitjor dels casos aquesta autonomia continua sent molt destacable: 408 km en la versió Model S 60.

Model S Zoom

Model S / Tesla

Això sí, el preu no és apte per a tots els públics, ja que comença en 83.000 € en aquesta versió més econòmica i arriba fins als 111.000 en la més potent, la 100D. Les prestacions, això sí, són d'infart: accelera de 0 a 100 km/h en 4,4 s, i encara hi ha una versió superior, la P100D, que assoleix aquest registre en tan sols 2,7 s.

Tesla Model X

El primer SUV de la marca americana és també el segon model amb més autonomia del mercat, superat únicament pel seu germà Model S. En la versió més potent el Model X ofereix una autonomia de 565 km amb un preu encara més elevat que el del Model S: 155.000 € aproximadament.

Model X Zoom

Model X / Tesla

Renault ZOE

L'únic model de tots que repeteix en la llista de més barats i de més autonomia, de manera que podem considerar que és el que ofereix la més bona relació preu-autonomia. Renault ha homologat 400 km en el cicle NEDC, però garanteix fins a 300 km en condicions reals. En qualsevol cas, una molt bona xifra.

ZOE e-Sport Zoom

ZOE e-Sport / Renault Sport

BMW i3

300 són els quilòmetres que ofereix d'autonomia el petit de la gamma elèctrica de BMW. Amb un preu de 37.400 €, disposa d'una versió amb una autonomia de 190 km un pèl més econòmica: 36.150 €.

i3 Zoom

i3 / BMW

Volkswagen E-Golf

Empatat amb el BMW trobem la variant elèctrica del VW Golf, que té un preu similar a l'urbà de Baviera: 38.020 €. Els seus 300 km d'autonomia el converteixen en el compacte amb més autonomia del mercat, de manera que supera el Nissan Leaf, que s'ha de conformar amb 250 km.

E-Golf Zoom

E-Golf / Volkswagen

Avui en dia un cotxe elèctric continua resultant més car que un de dièsel o benzina equivalent i, tret del cas de l'exclusiu Tesla, ofereix menys autonomia que la que ofereixen els motors de combustió. Aquest fet, juntament amb la falta evident d'una xarxa de recàrrega ben desenvolupada, dificulta la venda de vehicles elèctrics.