LA GUANTERA

Peugeot 208 GTI 30 Aniversari: divertit de mena

Peugeot produeix només mil unitats de l’edició especial del 208 GTI. / PEUGEOT Zoom

El 205 GTI va ser un cotxe mític. El seu nom està històricament associat a la història de la competició, tant a les curses del mundial de ral·lis com a les edicions més dures del Dakar en la seva època a l’Àfrica. Ara, per commemorar el trentè aniversari d’aquell cotxe que va ser tan popular, Peugeot acaba de treure al mercat una edició especial del 208 GTI -limitada a una producció de només mil unitats- que converteix el cotxe de sèrie, un vehicle urbà molt pràctic, en un autèntic esportiu. Aquesta sèrie d’autor la firma Peugeot Sport, és a dir, el departament de competició de la marca, que ja ha fet fa poc una feina semblant amb l’adaptació del cupè RCZ.

Els canvis principals afecten el motor (ara entrega 8 CV extres de potència), l’escapament (de doble sortida i que genera un soroll més vigorós), canvi (ara amb diferencial autoblocant), suspensions (amb molles i amortidors més durs), frens (de diàmetre superior) i rodes (ara amb llandes de 18 polzades), entre altres modificacions estètiques.

Aquest cotxe, disponible només amb la carrosseria de tres portes i canvi de marxes manual, ja es pot trobar als concessionaris de la marca. El 208 GTI accelera de zero a cent en 6,5 segons i vincula la seva imatge a esportistes com ara el motorista Álex Rins, que s’ha convertit en ambaixador de la marca del lleó.