01/06/2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI: familiar i ecològic

1 min

La cilindrada d'1.6 està de moda. Aquest serà el cubicatge dels motors que la F-1 tindrà a partir de l'any vinent; però en un terreny més prosaic, aquest també és el volum de la majoria dels propulsors de nova generació que incorporen molts models nous que podem trobar als concessionaris de les diferents marques que hi ha al mercat.

Opel afegeix un motor d'aquestes característiques, dièsel, als altres vuit que ja poden equipar les diferents versions del Zafira Tourer, un vehicle que es caracteritza per la seva gran capacitat -set places- i ara també per la seva màxima eficiència energètica. Aquesta versió la van presentar al Saló de Ginebra, però no la comercialitzaran aquí fins a finals d'any, per la qual cosa encara no en coneixem el preu.

Equipat amb la tecnologia Blueinjection SCR, la principal virtut d'aquest grup motriu CDTI Ecotec és la capacitat d'oferir un extraordinari parell motor amb només 4,1 litres de consum i unes emissions de tan sols 109 grams de CO per quilòmetre. El conjunt d'aquestes característiques fan que aquest Opel compleixi l'estricta normativa Euro 6 d'emissions contaminants.

La tecnologia d'aquest motor, que és molt lleuger perquè utilitza l'alumini com a base principal de construcció, permet una gran reducció de vibracions i del soroll de funcionament fins a extrems que fan oblidar que és un dièsel.

FITXA TÈCNICA

PREU: Encara no està disponible

EMISSIONS: 109 g de CO/km

MOTOR: 1.6 CDTI 4 cil. dièsel

CANVIS: Manual i automàtic, 6 velocitats

TRACCIÓ: Al davant

MIDES: 465 x 192 x 168 cm

PES: 1.571 kg

MALETER: 152/1.792(7 seients)

DIPÒSIT: 58 litres

stats