LA GUANTERA

4Ride: Montesa està més viva que mai

Montesa presentarà oficialment la 4Ride al Saló de Milà. / MONTESA Zoom

La marca catalana, que celebra el setantè aniversari, respira activitat. Fa poc presentava la Cota 300RR, probablement la moto més sofisticada que existeix al mercat per practicar trial. Ara, a les portes d’una nova edició del saló de la moto de Milà, han anunciat el llançament d’un model nou: la 4Ride, que presentaran oficialment en aquesta mostra. Basada en els plantejaments dels models de més èxit de la firma, aquest vehicle és molt més que una moto de trial amb el seient i el dipòsit més grans (passa d’1,9 litres de capacitat a 4,4, cosa que permet una autonomia d’uns 120 quilòmetres).

Fa 25 anys Montesa tenia un vehicle semblant, l’Evasión, i Bultaco tenia l’Alpina, derivada de la Sherpa T. I ara, més recentment, l’intent de recuperació de la marca Ossa inclou al catàleg l’Explorer, una moto enfocada al motociclisme d’aventura i que vol ser la versió amable de la TR-i, dedicada al trial pur. Amb la 4Ride, a la factoria de Santa Perpètua de Mogoda s’hi fabricaran 4 models diferents en unes instal·lacions que ocupen 86.000 metres quadrats i donen feina a 266 persones.

Partint del model Cota 4RT260, la nova Montesa s’enfoca a la part del mercat ocupada pels usuaris que no volen fer un motorisme off road extrem, sinó que busquen una conducció còmoda, sense estridències, bàsicament lúdica. Una manera motoritzada de gaudir de la natura, sense complicacions per a ningú. El nom ja ho diu tot: 4Ride. Per conduir.

Amb un pes de 81 quilos, utilitza components molt lleugers, tot amb la voluntat de fer una moto fàcil de portar, que no generi problemes, i dirigida a un públic molt ampli. El 2016 en pensen fabricar 800 unitats, cosa que implicarà que a la factoria vallesana s’hi produiran 3.000 motos l’any vinent, dins del pla traçat per Honda, que ha invertit 700.000 euros en aquest model nou.

El plantejament del producte sembla encertat i la garantia de Montesa és inqüestionable. L’èxit només dependrà del preu que siguin capaços d’oferir, sense rebaixar la qualitat anunciada dels components. La 4Ride és una bona oportunitat per tornar amb moto a la muntanya si us han sortit alguns cabells blancs o n’heu perdut uns quants...