LA GUANTERA

Demanar taxi sense alçar la mà, amb un dit

AMB TAXI BARCELONA

És l’apli oficial de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Serveix per calcular l’import orientatiu d’un trajecte amb taxi. Indicant el punt d’origen i la destinació ens diu, segons l’hora en què vulguem fer el recorregut, el temps que trigaríem a partir de l’estat del trànsit en aquell moment. Ja té 15.000 usuaris registrats.

MYTAXI

L’aplicació ens permet veure tots els taxis que tenim al voltant i triar amb quin fem el trajecte. Per pagar el servei podem triar entre carregar-ho a compte d’una targeta de crèdit o fer-ho amb el sistema PayPal, que ens evita portar diners a sobre. Té una funció que ens permet incorporar la propina per al conductor.

BY-TAXI

Està connectada a diverses empreses de ràdio-taxi, cosa que possibilita tenir molts cotxes al voltant d’on sol·licitem el servei en tot moment, i si no és així, no triguen a arribar al punt on som, ja que l’aplicació ens geolocalitza a través del GPS del nostre smartphone. Una vegada demanat el servei, no es pot cancel·lar.

PIDETAXI

Els seus usuaris es queixen de la complicació per registrar-s’hi a través de l’aplicació. Una vegada superat aquest tràmit, permet memoritzar direccions de recollida habituals i destinacions freqüents. L’historial acumulat de trajectes és força útil per a les empreses per fer un seguiment de la feina dels seus treballadors.

CABIFY

Aquesta aplicació es dirigeix a clients que busquin vehicles més exclusius i luxosos que els habituals. L’usuari pot triar, fins i tot, si vol un vehicle monovolum, amb capacitat per a més passatgers que un turisme. En el moment de concretar el servei ens en comunicaran el preu, tancat en funció del vehicle i del recorregut.

TAXICLIC

Especialment recomanable si necessitem un cotxe especial, com ara un vehicle adaptat per a persones de mobilitat reduïda. El principal inconvenient és que no podem pagar a través de l’aplicació, i ho haurem de fer en metàl·lic en acabar el servei o utilitzant una targeta de crèdit física, cosa que fa més lent el procés.

HAILO

Aquesta apli funciona en moltes ciutats de gairebé tot el món. Abans de concretar el servei d’un taxi podem saber com són els conductors que tenim més a prop i triar el que vulguem per fer el nostre recorregut. Com que està associada a Iberia, l’apli ens permet acumular Avios per a la targeta de fidelització Plus.

WANNATAXI

Funciona millor amb l’Android que amb l’IOS, com ha quedat clar per les dificultats que han tingut per adaptar l’aplicació als iPhone més moderns. Permet valorar cada taxi després d’haver-lo fet servir, cosa que en un futur ens ajudarà a triar els més ben puntuats. No està connectada a una flota de cotxes gaire nombrosa.