LA GUANTERA

BCN Moto: totes les ofertes d’una ullada

Des d’ahir divendres, i fins demà diumenge, el recinte firal de La Farga, a l’Hospitalet de Llobregat, acull la primera edició del Saló BCN Moto, dedicada a acostar la moto als usuaris, però també a generar oportunitats de negoci per als diferents expositors que hi són presents. L’última vegada que a Barcelona es va fer una fira dedicada a aquest vehicle de dues rodes va ser fa sis anys en ocasió del Saló MotOH!, que es va fer al recinte firal de Montjuïc i que va ser tot un èxit.

Ara arriba aquesta mostra promoguda pel grup Conceptum, una estructura empresarial d’origen belga que, des que la van fundar fa vint anys, ha organitzat més de cinquanta fires comercials per tot Europa; a l’Estat porten funcionant des del 2008. BCN Moto és un saló urbà i comercial; hi podem trobar els últims models apareguts al mercat, però també motos de fa dues o tres temporades, per estrenar, a uns preus molt interessants, i moltíssimes propostes de segona mà.

Els visitants poden veure en aquest saló més d’un centenar de marques representades; també recanvis, accessoris, cascos, roba per conduir amb seguretat, opcions per finançar les ofertes exposades i per assegurar el vehicle adquirit, autoescoles, etcètera. En definitiva: tot el que conforma un sector que, després d’anys de patiment i d’oblit per part de l’administració, ara pretén enlairar el vol i s’aferra als últims resultats de vendes que els permeten un bri d’esperança i, sobretot, un glop d’aire fresc per a uns pulmons que no paren d’estossegar.

A La Farga des d’ahir hi són presents més de seixanta expositors repartits en gairebé 10.000 metres quadrats; a més de la superfície de l’interior d’aquest recinte, al voltant hi ha diverses propostes interactives en forma de circuits per poder provar les unitats exposades, una oportunitat que ens permet tenir un criteri molt més clar i selectiu al moment de decantar-nos per una tria o altra.

Durant aquest cap de setmana, BCN Moto també promou diverses activitats dirigides tant als visitants de la mostra com als professionals del sector. Des d’ahir entitats com el Servei Català de Trànsit, l’Associación Mutua Motera o la plataforma Stop Accidents fan en aquest recinte xerrades, col·loquis i tallers dedicats a la reflexió sobre la seguretat viària per reduir l’accidentalitat d’un col·lectiu, el dels motoristes, especialment afectat per aquesta plaga social.

El Saló Ocasió, el referent

El referent més semblant a aquesta iniciativa és el Saló Ocasió, que es va fer a Barcelona a finals de l’any passat, i on en deu dies es van vendre 1.793 cotxes seminous, cosa que va generar un volum de negoci de més de 35 milions d’euros. Aquella fira va estar promoguda per la Federació Catalana de Venedors de Vehicles a Motor (Fecavem) i pel Gremi del Motor, que també dóna suport a aquest saló BCN Moto.

A la fira de l’Hospitalet de Llobregat, una ciutat amb un parc de motos molt gran, hi ha la majoria de marques presents al mercat dels vehicles de dues rodes; algunes de manera directa, i altres a través dels seus diversos concessionaris més representatius.

Els visitants que vagin a La Farga ho poden fer en un horari que va des de les deu del matí fins a les vuit del vespre; si hi van en moto trobaran un pàrquing específic per a aquests vehicles, i també un pràctic servei de guardacascos.