LA GUANTERA

Arriben els cotxes nous per al 2016

Arriben els cotxes nous per al 2016 Zoom

Audi Q7 e-tron

La gran novetat de la marca dels anells serà la segona generació del Q5, més llarg i lleuger que l’actual. Però després de l’escàndol del Dièselgate, i des del punt de vista tecnològic, l’Audi nou més interessant serà el Q7 e-tron, el primer híbrid de la marca amb un motor dièsel, que combinarà els 380 CV del propulsor tèrmic amb els 128 d’un motor elèctric. A partir de l’abril.

Opel Astra

Des de fa uns mesos ja tenim les primeres versions de la nova generació de l’Astra als concessionaris d’Opel. La gamma s’anirà completant amb l’arribada de més versions durant el primer trimestre. De totes, la més interessant serà la que portarà motor 1.6 biturbo, de gasolina, amb 200 cavalls de potència. L’Astra també servirà d’inspiració per al remodelat Mokka, al setembre.

Ford Kuga

Als EUA ja el venen com a Ford Escape, però aquí haurem d’esperar fins a finals d’any per conèixer la nova generació del SUV més popular de la marca. Estèticament presenta algunes solucions, com la graella frontal, que recorda una mica el Mondeo, un dels cotxes més emblemàtics de Ford, que aquest any presentarà dos SUV més: l’EcoSport i l’Edge, diferents del Kuga.

Renault Mégane

Imprescindible en la història de Renault. Vint anys després del seu llançament, ara arriba la quarta generació de l’aposta del fabricant francès pel segment C. Aquest mes ja tenim la carrosseria de cinc portes, amb tres motors dièsel i dos de gasolina. La versió esportiva, la GT, també s’estrena ara, amb motors dièsel de 165 CV, i gasolina de 205, i direcció a les quatre rodes.

Honda NSX

Ha estat l’esportiu més mític de la marca japonesa. L’anti-Ferrari asiàtic, com el van batejar. A partir del juny tornarà als concessionaris de la marca, després d’anys d’absència. Ara disposa d’un motor híbrid V6 3.5 amb dos turbocompressors, capaç de donar 575 CV de potència, xassís space frame, direcció i tracció a les quatre rodes i carregat de tecnologia per tot arreu.

Seat SUV

Encara no sabem si el faran aquí. Ni si aquest serà el seu aspecte, ja que hem vist diversos concept cars en diferents salons -com el de la imatge- que ens acosten a la imatge del que serà el primer SUV de Seat. Aquest compacte, dotat de tracció a les quatre rodes, utilitzarà la plataforma MQB i disposarà de tres mecàniques dièsel i tres de gasolina. Al maig, a la venda.

Nissan NP300

Un cotxe important, ja que aquest Navara de doble cabina que d’aquí pocs dies arribarà a les botigues l’han desenvolupat al centre tècnic que Nissan té a la Zona Franca de Barcelona, pensant en el mercat internacional al qual es dirigeix. Aquest Navara ha canviat totalment des del punt de vista estètic, però també conceptual, ja que ara és més refinat que mai.

Toyota Prius

L’eficiència i el baix consum són les cartes de presentació d’un cotxe amb unes emissions de només 70 g de CO 2 per quilòmetre. El fabricant ha reduït un 18% el consum d’aquest híbrid veterà, que arriba a la 4a generació. Incorpora elements com un climatitzador que ajusta la temperatura de l’habitacle en funció de la quantitat d’ocupants. Tecnològic i sostenible.