Clàssics
Ara Motor

59a edició del ral·li de Sitges

El ral·li de clàssics més important del país s'ha celebrat avui amb la participació de més de 50 cotxes i 10 motos d'època

Cinquanta-novena edició del ralli de Sitges / RAL·LI BCN-SITGES Zoom

El 8 de febrer del 1959 es va celebrar la primera edició del ral·li Barcelona-Sitges de cotxes d'època, popularment conegut com ral·li de Sitges. En aquella primera edició hi van prendre part uns 20 cotxes, que van arribar a la capital del Garraf a través de la carretera de les costes, l'única via de trànsit oberta entre Barcelona i Sitges en aquell moment.

Un Delaunay-Belleville de les primeres edicions Zoom

Un Delaunay-Belleville de les primeres edicions / Ral·li BCN-Sitges

Des de la primera edició el ral·li va prendre dues característiques que han forjat la seva personalitat: es tracta d'una prova de regularitat (no de competició de velocitat) i els participants han d'anar vestits d'època, d'acord amb el seu vehicle, ja que el ral·li de Sitges és un apèndix més de les festes del Carnaval, tan populars al Garraf.

Alguns dels participants a Sitges Zoom

Alguns dels participants a Sitges / @rallisitges

La 59a edició del ral·li de Sitges, disputada avui, ha comptat amb la participació d'uns 50 cotxes i una desena de motos, entre els quals destaca un Darraq de l'any 1900 i un Erksine del 1928, una marca que va desaparèixer a causa del crac borsari de l'any següent.