Motor Competició 27/03/2021

Bagnaia, doble sorpresa a la primera qualificació

i
Francesco Pecco Bagnaia

BarcelonaFrancesco Pecco Bagnaia va ser, contra pronòstic, el més ràpid a la primera sessió de qualificació del Gran Premi de Qatar, la prova inaugural del Mundial de MotoGP. El pilot italià no només va imposar-se a les Yamaha, sinó que també va superar el seu company d’equip, Jack Miller. Tot plegat en una graella de sortida d’allò més inesperada mentre la competició espera que Marc Márquez, encara lesionat, pugui tornar a pujar a una moto de competició més d’un any després. De moment, la cursa inaugural (avui a les 19 h) i la següent, també a Qatar, seran sense el sis vegades campió del món.

Bagnaia va ser l’únic capaç de trencar la barrera del minut i 53 segons al traçat qatarià de Losail. Amb un sorprenent cronòmetre d’1:52772, l’italià va rodar 266 mil·lèsimes millor que Quartararao i 316 més ràpid que Viñales, els dos pilots oficials de Yamaha. Un registre que li va valer el dret a sortir per primera vegada des de la posició de privilegi en una cursa de la màxima categoria del Mundial.

Pendents del gran campió

Mentre Marc Márquez es recupera de la lesió, fa la sensació que el Mundial de MotoGP està en compàs d’espera. Les diferències són mínimes, fins al punt que, superada la qualificació, resulta que els onze primers pilots de la categoria reina estan separats per menys d’un segon.

Entre ells hi ha quatre catalans. Un és Viñales, el tercer més ràpid de la categoria reina en els entrenaments oficials. I la resta cal buscar-los a la zona mitjana de la qualificació. Aleix Espargaró va ser vuitè, a mig segon del poleman, i Álex Rins va ser novè, a set dècimes. Per darrere, Joan Mir (desè) i Pol Espargaró (dotzè) van rodar a gairebé un segon del més ràpid dels entrenaments.