Competició
Ara Motor

Opel presenta el Corsa-e Rally, el primer cotxe de ral·li totalment elèctric

Els de Rüsselsheim anuncien una competició monomarca de ral·lis amb cotxe elèctric destinada als joves pilots

Opel presenta el Corsa-e Rally, el primer cotxe de ral·li totalment elèctric Zoom

Opel vol que el nou Corsa-e sigui un cotxe especial i radicalment diferent del Corsa que coneixem fins ara, i ha deixat a tothom bocabadat amb l’anunci del nou Corsa-e Rally, un cotxe de competició que obre un nou segment, el dels cotxes elèctrics de ral·li, i que es presentarà oficialment durant el Saló de Frankfurt.

Durant l’estiu del 2020 arrencarà el nou ADAC Opel e-Rally Cup, una competició destinada als joves talents del pilotatge i en què només participaran les versions elèctriques del Corsa. Aquest campionat tindrà unes deu proves, i hi participaran unes 15 unitats del nou Corsa-e Rally i els millors pilots promocionaran un seient oficial del campionat europeu júnior amb un Corsa R2 oficial.

Opel Corsa e-Rally Zoom

Opel Corsa e-Rally

Mecànicament, els Corsa-e Rally mantenen el motor elèctric de 136 CV i 260 Nm de parell, el sistema de tracció davantera i el paquet de bateries de liti de 50 kWh del model estàndard, però incorpora algunes millores en la posada a punt específica, les quals inclouen una nova suspensió específica i uns frens amb pinces de quatre pistons i discos ventilats que tenen la missió de millorar l’eficàcia de la frenada i recuperar energia cinètica per alimentar la bateria.

Opel Corsa e-Rally Zoom

Opel Corsa e-Rally

Tot i que encara no ha confirmat oficialment el preu d’aquest model de competició, Opel ja ha avançat que el nou Corsa-e Rally costarà menys de 50.000 euros, una xifra relativament modesta per l’adquisició d’un cotxe elèctric de competició preparat específicament.