MotoGP
Ara Motor

Dorna vol organitzar un campionat de motos elèctriques al 2019

L’empresa organitzadora del mundial de MotoGP vol crear un campionat paral·lel al tradicional

Dorna vol organitzar un campionat de motos elèctriques al 2019 / MOTOGP Zoom

Dorna, l’empresa propietària dels drets de MotoGP i el mundial de Superbikes està treballant per crear una competició paral·lela amb motos 100% elèctriques. La competició elèctrica (que alguns han batejat com e-Moto) constaria de cinc proves –ampliables en funció a la resposta del públic- que segons afirma Carmelo Ezpeleta, conseller delegat de Dorna, es disputaria amb 18 motos d’un sol fabricant, esdevenint un campionat monomarca.

Segons Ezpeleta, dues de les marques que ara competeixen a MotoGP ja han mostrat el seu interès per organitzar el primer campionat elèctric de la història. Segons Ezpeleta, es disputarien cinc carreres en circuits emblemàtics d’una durada d’unes deu voltes, ja que segons afirma el conseller delegat de Dorna “no tenim cap intenció de fer parar les motos a boxes o canviar de moto”, en referència al procediment habitual de la Fórmula E.

A Laguna Seca vaig assistir a una carrera de motos elèctriques: el més ràpid es posava a 200, però no podia acabar la carrera per falta d’autonomia. Volem que la nostra competició estigui més desenvolupada

Carmelo Ezpeleta - Conseller delegat de Dorna

L’altre gran objectiu de Dorna és trobar un patrocinador elèctric que garanteixi un origen 100% renovable de l’energia elèctrica consumida ja que Ezpeleta vol “portar plaques fotovoltaiques als circuits per recarregar les motos de forma sostenible”.