LA GUANTERA
Motor Proves 29/12/2012

Les estrelles de les rebaixes de gener

El mercat presenta alguns cotxes amb preus interessants. Ofertes per sota dels 9.000 € que encara poden ser més barates segons els descomptes puntuals de les marques i si -a més- hi restem els 2.000 € d'ajuda del pla PIVE. Comprar un cotxe mai havia estat tan a l'abast, ara amb tarifes com les de fa cinc anys.

i
Josep Lluís Merlos
3 min
Les estrelles de les rebaixes de gener

DACIA SANDERO

PREU: 6.700 Euros

És el cotxe més barat. La promoció d'aquest utilitari d'1.2 i 75 cavalls de potència obliga a finançar 4.000 € del preu total a una entitat determinada per la marca. No porta aire condicionat i els airbags laterals són opcionals. L'oferta el converteix en el cotxe més venut als concessionaris Dacia/Renault.

TATA VISTA

PREU: 7.960 euros

Per 115 € al mes podem disposar d'un cotxe d'1.4 i 75 CV, amb aire condicionat, tancament centralitzat i alçavidres elèctrics, sempre que el disseny o l'estètica no formin part de les nostres prioritats. La qualitat dels components, tot i que el motor és Fiat, tampoc és el seu punt fort. Més útil que bonic.

NISSAN PIXO

PREU: 8.700 euros

A l'acabat més bàsic d'aquest cotxe no s'hi pot instal·lar l'aire condicionat, ni com a opció. Ridícul. Tret d'això, el Pixo equipa un motor de tres cilindres suficient per a desplaçaments curts i per a un ús limitat. El fan a l'Índia, a on els estàndards de qualitat dels components són diferents. I això es nota.

SUZUKI ALTO

PREU: 6.995 euros

Disponible amb motor de gasolina de tan sols 68 CV, una mica justets per a segons quins recorreguts i l'ús que en fem. Només està disponible en carrosseria de cinc portes, i ofereix la possibilitat del canvi automàtic de quatre marxes (més car). És gairebé idèntic al Nissan Pixo, però una mica més curt.

KIA PICANTO

PREU: 8.170 euros

Encara que tingui nom de pollastre, destil·la una certa sensació de qualitat en els components. Una altra cosa és el comportament en marxa. El motor, d'1.0 i 69 CV, es queda curt quan sortim de la ciutat. Això sí: no hem de patir per la pèrdua de potència amb l'aire condicionat; no el porta de sèrie.

LADA KALINA

PREU: 8.801 euros

Aviat sortirà la segona generació d'aquest cotxe, que portarà ESP i millorarà tant el nivell de seguretat de l'actual, imprescindible, com la qualitat, necessari. El model d'accés portarà un motor d'1.6 CV, que donarà 87 cavalls. Hi ha millors opcions, fins i tot per als que recorden els Niva amb nostàlgia.

FORD KA URBAN

PREU: 7.200 euros

Disponible en carrosseria de 3 o 4 places. Té alguns elements comuns amb el Fiat 500. Fa 3,62 metres de llarg i té un habitacle prou còmode... si no l'hem de conduir ni fem més d'1,80. Interessant el motor Duratec, d'1.2 i 69 CV, amb un consum molt baix gràcies al fet que porta el sistema Start&Stop.

SEAT MII

PREU: 8.690 euros

N'havien de vendre molts, però no sembla que desperti gaire interès. Potser l'herència de l'Arosa, que substitueix, pesa massa. La versió més interessant, la 1.0 de 60 CV en carrosseria de 3 portes. Destaca l'amplada de les places de davant. Però l'aire condicionat i la ràdio s'han de pagar a part. Incomprensible.

CHEVROLET SPARK

PREU: 9.020 euros

Aquesta revisió del model del 2009 porta motor de gasolina 1.0, amb 68 CV, que resulta decebedor pel seu comportament mandrós. És el substitut del Matiz. Porta de sèrie sis airbags, sorprenent en aquest segment dels utilitaris low cost . L'habitacle, amb poca visibilitat, és justet, com tot el cotxe.

CITROËN C1

PREU: 7.690 euros

Un veterà del mercat, tot i les modificacions fetes des del 2005. El motor 1.0 de 68 CV destaca perquè ofereix un bon comportament a canvi d'un consum contingut. Comparteix peces amb el Peugeot 107 i el Toyota Aygo, ja que tots tres els fabrica el grup PSA al mateix centre, a la República Txeca.

TOYOTA AYGO

PREU: 8.700 euros

Els 3,43 metres de llarg d'aquest utilitari japonès els han remodelat enguany. Com que és el germà del 107 i el C1, com ja hem dit, comparteix amb ells el propulsor d'1 litre i 68 CV, que ja coneixíem de la versió anterior, sense opció de dièsel. Com a detall important: incorpora control d'estabilitat de sèrie.

PEUGEOT 107

PREU: 9.200 euros

El model d'accés a la marca del lleó destaca per la maniobrabilitat, sobretot a la ciutat. Amb capacitat per a 4 places, té una certa comoditat a l'interior. L'actual és la segona generació d'un cotxe nascut el 2005, però que encara té vigència. El motor és un gasolina de 68 CV al qual es pot adaptar un canvi pilotat.

stats