LA GUANTERA
Motor Proves 13/07/2013

Peugeot Metròpolis: la moto que somniava Fritz Lang

i
Josep Lluís Merlos
1 min

Peugeot és una de les marques de cotxes més conegudes del món. En canvi, la seva divisió de vehicles de dues rodes no ho és tant, tot i que és un dels fabricants de bicicletes i motos més antics de la història. Ara, a mig camí entre un món i un altre, presenta el Metròpolis, un escúter de tres rodes que podem conduir amb la llicència per dur cotxe. Després de presentar diversos prototips, finalment aquest vehicle és una realitat disponible als concessionaris de la marca del lleó.

Aquest Peugeot porta un motor de 400 cc, capaç de donar 37,2 CV de potència. El disseny del Metròpolis presenta algunes solucions estètiques que recorden els seus germans de quatre rodes. Igualment, aquest vehicle ve carregat de molta tecnologia, com per exemple la que bloqueja l'eix del davant quan anem a menys de 10 km/h perquè quan ens aturem en un semàfor, per exemple, no hàgim de treure els peus per mantenir-nos drets.

L'últim producte del fabricant francès incorpora alguns dispositius interessants i pràctics. En destacarem el parabrises d'alçada regulable, la Smart Key -una clau intel·ligent que ens permet engegar la moto a distància-, un fre d'estacionament elèctric per assegurar l'estabilitat de l'escúter en llocs amb desnivells, o un maleter amb tanta capacitat que permet portar-hi dos cascs a dins (un d'integral i un jet ).

FITXA TÈCNICA

PREU: 8.490 euros

MOTOR: 1 cil., 4 temps, 399 cc, 32,2 CV

CANVI: variador automàtic

TRANSMISSIÓ: per corretja

XASSÍS: multitubular en acer

FRENS: 2 discs davant, 1 darrere

PES: 256 kg

ALÇADA SEIENT: 780 mm

DIPÒSIT: 13 litres

stats